Transformă-ți mintea și-ți vei transforma viaţa

Predica a început cu următoarea frază: „Convingerile tale despre viaţă au un impact radical asupra felului în care îţi trăieşti viaţa”. În liniştea aşternută peste congregaţiei, cuvintele au răsunat din nou: „Convingerile tale despre viaţă au un impact radical asupra felului în care îţi trăieşti viaţa”.

Câteodată credem că fericirea va veni în viaţa noastră în cele din urmă, sau cineva ar putea presupune că „dacă fac asta atunci acela va fi rezultatul.” Totuşi, dacă ceea ce credem nu este fundamentat pe adevărul biblic, provocările ne vor afecta în mod cert, modul în care ne trăim viaţa. De exemplu, când cineva drag este diagnosticat cu o boală care îl lasă infirm, te poate cuprinde deziluzia pentru că poate destabiliza în mod direct convingerile noastre fundamentale despre de viaţă.

Într-un capitol folositor al unei cărţi intitulate Virtutea Pierdută a Fericiri, scrisă de J. P. Moreland şi Klaus Issler, autorii abordează tocmai acest subiect.

Versetul cel mai sugestiv scris de Pavel pe tema transformării spirituale se regăseşte în Romani 12:2. . . . “Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia” ne îndeamnă el, “ci, să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre” . . . Gândeşte-te la ce ar fi putut Pavel să spună, dar nu a spus. Ar fi putut spune: fiţi transformaţi dezvoltând sentimente de apropriere față de Dumnezeu, exersând dorinţa voastră de a asculta poruncile biblice, intensificând dorinţele voastre pentru lucrurile drepte, prin părtăşie şi închinare, şi aşa mai departe. În mod evident, aceste aspecte sunt importante în viaţa de creştin. Şi totuşi, Pavel a ales să nu menţioneze nici unul dintre ele în cel mai important rezumat al vieţii spirituale pe care l-a făcut. Oare de ce? Este evident că pentru el, modul în care gândeşte cineva, precum şi ce crede cu adevărat, constituie esenţa caracterului şi a transformării . . . Convingerile noastre reprezintă şinele pe care merge viaţa noastră.1

Uneori “luminiţa de la capătul tunelului” , se vede în momentul în care alegem să cercetăm ce spune Scriptura despre viaţă şi nu despre cât de rapid putem scăpa de durere. Cartea Iacov din Noul Testament este cea mai potrivită pentru a începe cercetarea. Obiectiv şi însufleţit, Iacovs scoate la lumină principii importante asupra vieţii, reamintindu-ne ce înseamnă trăirea în adevăr , în adevărul care promite să ne elibereze (Ioan 8:32) . Vă îndemn insistent să citiţi zilnic câteva versete din cartea Iacov şi să vă puneţi următoarele trei întrebări simple:

  1. Ce adevăr regăseşti în aceste versete?
  2. Ce am crezut până acum despre viaţă şi nu corespunde cu aceste adevăruri?
  3. Sunt dispus să mă eliberez de falsele mele convingeri pentru a crede adevărul?

Reţine, “Convingerile tale despre viaţă au un impact radical asupra felului în care îţi trăieşti viaţa”.

  1. J. P. Moreland and Klaus Issler, The Lost Virtue of Happiness: Discovering the Disciplines of the Good Life (Colorado Springs: NavPress, 2006), 94–96. Folosit cu permisiunea NavPress, Toate drepturile rezervate. www.navpress.com (1-800-366-7788)Copyright © 2013 de Insight for Living. Toate drepturile rezervate în toată lumea.Drepturile de autor pentru traducerea în limba română sunt rezervate © 2015 de Charles R. Swindoll, Inc. Toate drepturile rezervate în toată lumea.
Posted in Christian Living, Encouragement & Healing and tagged , .

Colleen Swindoll are funcția de director al Departamentului de Nevoi Speciale la Insight for Living. Din provocările personale ale creșterii unui copil cu dizabilități (al treilea copil al său, Jonathan), Colleen dorește să ofere ajutor și speranță prin scriere și consiliere celor care se confruntă cu încercări legate de dizabilitate.