Credința la locul de muncă

Investești mai mult de o treime din viața ta la locul de muncă. Opresti ceasul desteptator, deschizi calculatorul, pornești motoarele la 8 dimineața, te odihnești câteva minute la prânz, și îți menții mintea și trupul în priză până apune soarele. Apoi, mâine o iei de la capăt. Sună familiar?

Și atunci, te întrebi cum poate crește relația ta cu Dumnezeu în felul acesta? Tentația cea mai mare este să îți separi viața în două: carieră- viața publică și credință- viața privată.

Însă, luând în considerare cât de mult timp din viață petreci angrenat în cariera ta, s-ar putea ca tocmai locul de muncă să fie spațiul ideal în care să crești în relația cu Hristos. Te poți identifica cu aceste arii obișnuite în care credința se intersectează cu viața?

Dând credinței o înfățișare

Prietenii tăi de la muncă știu că ești „religios” pentru că…

  • Ai menționat ocazional că mergi la o anumită biserică;
  • Le-ai promis că te vei ruga pentru ei atunci când vor trece printr-o criză;
  • Ai acel „ceva” : ești diferit, dar atrăgător;
  • Te-au văzut trecând printr-o criză, menținându-ți totuși acel „ceva”.

Oricare ar fi stilul tău, roagă-L pe Dumnezeu să facă viața ta o dulce „mireasmă a cunoștinței Lui” (Corinteni 2:14). Căutați moduri prin care să arătați harul lui Dumnezeu și „fiți totdeauna gata să răspundeți oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi; dar cu blândețe și teamă..” (1 Petru 3:15)

Comentarii aprinse și răceală

Pe parcursul zilei de muncă, te-ai surprins vreodată gândindu-te așa?

  • Mi-aș dori să avem măcar o discuție care să nu se termine cu supărare.
  • Biletul lui m-a lăsat perplex. Cum poate să presupună așa ceva despre mine? De ce trebuie să fiu mereu eu cel care nu zice nimic? Acum, vor da vina și pe mine.
  • Locul ăsta zici că este un platou de filmare pentru o telenovelă. Uneori este o dramă. Uneori este o telenovelă. Dar niciodată nu e de bine!

De multe ori, pe scena conflictului, credința ta devine mai puternică. Dincolo de luptele pentru putere sau neînțelegeri, poți avea încredere că Dumnezeu este în control. Roagă-L să te ajute să fii o pildă prin Efeseni 4:31-32: „Orice amărăciune, orice iuțime, orice mânie (…) să dispară din mijlocul vostru. Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși, și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos.”

Până peste cap

Uneori, în timp ce muncești te surprinzi gândind…

  • Cum am nimerit aici?
  • Poate că par în regulă, dar sper că nimeni nu observă cât de tare îmi bate inima.
  • Ce așteaptă cu adevărat oamenii de la mine? Mă ridic la nivelul așteptărilor?
  • Cum aș putea trăi vreodată pentru Dumnezeu în locul acesta?

Câteva secole în urmă, o femeie pe nume Estera probabil că avea gânduri asemănătoare cu acestea. Lecția pentru viața ei și a ta, de altfel, poate fi sumarizată prin următorul verset: „ (…) Și cine știe dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăție?” Dumnezeu a plănuit fiecare detaliu al muncii tale, astfel încât tu să poți avea ocazia de a te încrede în El. (meditează la Proverbe 3:5-6) Ce trebuie să-i predai Lui astăzi?

Când te îndrepți mâine spre muncă, crede că Dumnezeu lucrează, de asemenea în conflicte, în oportunități și în mijlocul zilei tale.

Adaptat din Charles R. Swindoll, “Faith in the Workplace, “ Insights (May 2000): 1-2.Copyright © 2000, Charles R. Swindoll, Inc. Toate drepturile rezervate în toată lumea.

Posted in Christian Living and tagged , , , .

Precizia, claritatea și aplicația practică descriu slujirea de învățare biblică al lui Charles R. Swindoll. Chuck este președintele consiliului de administrație la Insight for Living și cancelarul Dallas Theological Seminary. Chuck servește, de asemenea, ca pastor principal al Stonebriar Community Church din Frisco, Texas. Încă din anul 1979, prin intermediul emisiunii Insight for Living el explică Biblia ascultătorilor săi.