Cum să devii un bărbat sau o femeie după inima lui Dumnezeu

Când Dumnezeu scanează pământul căutând potențiali lideri, El nu este în căutarea unor îngeri în trupuri de oameni. Cu siguranță El nu caută oameni perfecți, din moment ce nu există nici măcar unul. El caută bărbați și femei, ca tine și ca mine, oameni simpli, făcuți din carne. Dar în același timp El caută oameni care împărtășesc aceleași calități pe care le-a găsit în David. Dumnezeu caută bărbați și femei „după inima Lui” (1 Samuel 13:14).

WhaCe înseamnă să fii un om după inima lui Dumnezeu? Înseamnă că viața ta este în armonie cu Dumnezeu. Ceea ce este important pentru Dumnezeu, este important și pentru tine. Ce îl întristează pe El, te întristează și pe tine. Când El spune „ia-o la dreapta”, tu o iei la dreapta. Când El spune, „nu mai fă asta în viața ta”, tu nu mai faci. Când El spune, „asta e greșit și vreau să te schimbi”, te împaci cu asta, te schimbi, pentru că inima ta bate pentru Dumnezeu. Acesta este creștinismul biblic la baza lui.

Când ești un bărbat sau o femeie după inima lui Dumezeu ai o sensitibilitate profundă față de lucrurile spirituale. 2 Cronici 16:9 ne explică în modul următor: „Căci DOMNUL își întinde privirile peste tot pământul ca să sprijinească pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui” (cuvânt subliniat de autor).

Ce caută Dumnezeu? El caută bărbați și femei ale căror inimi sunt ale Lui – în întregime. Asta înseamnă că nu există secrete ascunse în dulap. Sau nimic măturat sub covor. Asta înseamnă că în clipa în care ai făcut ceva greșit, recunoști și te schimbi. Tânjești să îi faci Lui pe plac prin tot ceea ce faci. Te preocupă profund motivațiile din spatele acțiunilor tale. Dumnezeu nu caută specimene umane magnifice. El caută servitori sinceri până-n măduva oaselor, umili într-un mod autentic, profund spirituali, care au integritate.

Iată care sunt câteva din sinonimele cuvântului evreiesc thamam, care este tradus ca „integritate”: „complet, întreg, inocent, având o viață simplă, plin, sănătos, intact.” Adică, exact persoana care ești atunci când nu te vede nimeni. Trăim într-o lume care în multe moduri spune, „Dacă faci o impresie bună este suficient, este tot ce contează”. Dar nu vei fi niciodată un bărbat sau o femeie după inima lui Dumnezeu dacă aceasta este filosofia ta. Niciodată. Nu poți să te prefaci când vine vorba de Atotputernicul. El nu este impresionat de lucrurile exterioare. El se concentrează mereu pe calitățile interioare, cum este caracterul inimii tale… acele lucruri iau timp și disciplină ca să fie cultivate.

Extras din Charles R. Swindoll, “Becoming a Man or a Woman after God’s Own Heart,” Insights (April 1997): 2. Copyright © 1997 by Charles R. Swindoll, Inc. Toate drepturile rezervate internațional.

Posted in Women and tagged , .

Precizia, claritatea și aplicația practică descriu slujirea de învățare biblică al lui Charles R. Swindoll. Chuck este președintele consiliului de administrație la Insight for Living și cancelarul Dallas Theological Seminary. Chuck servește, de asemenea, ca pastor principal al Stonebriar Community Church din Frisco, Texas. Încă din anul 1979, prin intermediul emisiunii Insight for Living el explică Biblia ascultătorilor săi.