Specii pe cale de dispariție

Bărbați

Psalmul 78

Mai ții minte când bărbații erau cu adevărat bărbați? Mai ții minte vremea când puteai să-ți dai seama de acest lucru dintr-o privire? Mai ții minte când bărbații știau cine sunt, erau mulțumiți de cum erau și nu voiau să fie altceva decât ceea ce erau?

Mai ții minte când bărbații erau cei care boxau și făceau lupte și se lăudau despre cât de mari greutăți puteau să ridice?

Mai ții minte când femeile erau cele care purtau machiaj, cercei și bikini?

Mai ții minte când bărbații chemau femeile în oraș și ei luau conducerea relației, făceau angajamente pe viață și aveau un gen de masculinitate care era înrădăcinată în securitate și stabilitate?

Vorbesc despre bărbații care sunt deciși, au inima puternică, cu discernământ, care știau în ce direcție merg și au suficientă încredere în ei înșiși (și Dumnezeul lor) să ajungă până acolo. Bărbați care nu se tem să conducă, să stea drepți, fermi în principiile lor, chiar și atunci când drumul e greu.

Aceste calități nu doar că au atras cu ele respectul femeilor, ele au născut în generația tânără înfometată după eroi o admirație sănătoasă. Avem nevoie de bărbați care gândesc clar, muncesc din greu, vorbesc fără ocolișuri, dar sunt blânzi, profunzi și iubitori și nu simt nevoia să ceară permisiunea de a conduce.

În ultimele trei decenii am văzut un atac major la adresa masculinității. Rezultatele sunt foarte bine reprezentate în artă, media, în lumea modei și printre cei care au devenit eroii celor tineri.

Venind în urma unui război civil sângeros, Josiah Holland scrie o rugăciune plină de pasiune pentru țara noastră. Ea începe așa: „Doamne, dă-ne bărbați...” Dar adevărul este că Dumnezeu nu dă o națiune de bărbați; El ne dă băieți. Băiețași, adolescenți, băieți care pot fi influențați, care trebui să știe ce înseamnă să ajungi să fii bărbat. Planul lui Dumnezeu este același de la Creație. Și planul începe de acasă.

Bărbați, maturitatea voastră este modelată după  Cuvântul lui Dumnezeu? Mame și tați, vă creșteți fiii să fie bărbați autentici?Dacă nu, de ce nu o faceți? Gândiți-vă la asta!

Extras din Day by Day with Charles Swindoll, de Charles R. Swindoll (Nashville: W Publishing Group, 2000). Copyright © 2000 Charles R. Swindoll, Inc. Toate drepturile rezervate. Folosit cu persmisiune.