Resurse pe categorii

Arta de a fi părinte

Simți uneori că este o misiune imposibilă să găsești toate resursele necesare pentru a fi un părinte bun? Sunt zile în care unui părinte i-ar prinde bine să aibă la îndemână un manual de psihologia copilului, un ghid de instrucțiuni care să-l învețe cum să se descurce singur, un volum de teologie și o carte bună de prim ajutor în caz de urgență! Dar chiar dacă nu vei găsi toate acestea în cadrul acestei pagini, credem că vei găsi aici resurse practice, de neprețuit și care să te încurajeze în dorința ta de a forma inimile copiilor tăi. Cu aceste unelte la îndemână, vei începe să vezi rolul unui părinte nu doar ca una din cele mai provocatoare experiențe, ci și ca una dintre cele mai satisfăcătoare experiențe.

Bărbați

Niciodată nu a fost mai provocator – sau necesar – ca astăzi, să fii un bărbat evlavios. Înconjurați de stereotipuri care îi prezintă pe bărbați fie ca pe niște papă-lapte fricoși, fie ca pe niște brute musculoase, viziunea biblică a maturității asemănătoare lui Hristos nu are vizibilitate. Iar bărbații creștini, care încearcă să-și bazeze viața pe principiile biblice, întâlnesc adesea rezistență. Ce vrea Dumnezeu de la tine, ca bărbat? Cum se manifestă imaginea biblică a maturității bărbatului în secolul douăzeci și unu? Insight for Living te poate ajuta să adresezi subiectele dificile cu care care se confruntă bărbații azi: de la așteptările pe care le are Dumnezeu față de lideri, până la înfrângerea ispitele sexuale și a păcatului. Vino să ne echipăm cu unelte care să transforme imaginea imperfectă a bărbatului în imaginea perfectă a Omului perfect, Isus Hristos.

Femei

„Iubito, unde mi-ai pus șosetele?” „Mami, nu-mi plac chiftelele. Nu putem comanda pizza?” „Realizezi că termenul limită este mâine, nu?” „Ți-am simțit lipsa la studiul biblic. Erai prea obosită?” Ca femei, jonglăm în mod constant cu nevoile celor din jurul nostru. Din clipa în care ne-am dat jos din pat suntem întâmpinate de așteptări și responsabilități enorme. Iar în mijlocul tuturor acestor cereri copleșitoare ce se hrănesc cu timpul și energia noastră, pierdem din vedere cine suntem – cine vrea Dumnezeu să fim. Deci, cum putem face față? Cum putem găsi un echilibru sănătos între responsabilitățile pământești și promisiunile cerești? Cuvântul lui Dumnezeu ne oferă înțelepciune atunci când căutăm să devenim adevărate femei ale credinței.

Trăirea creștinului

Să trăiești zilnic credința creștină este de multe ori o provocare destul de mare. Găsește înțelepciune care să te inspire sa traiești "intr-un mod vrednic de chemarea" ta (Efeseni 4:1)